S’ha de dir que, avui en dia, no podem entendre el concepte ‘’comunicació’’ sense pensar en internet i tot el que comporta: xarxes socials, missatges, videotrucades, compra productes, vendre’ls…

Els negocis actuals, tenen una nova manera d’apropar-se al client i interactuar amb ell i això ha provocat que ampliïn la seva presència a les xarxes socials, promocionant-se, realitzant campanyes de publicitat online i innovar amb les seves tècniques per assolir els seus objectius. 

 

Cada xarxa té les seves característiques i particularitats i per tant, som nosaltres els que ens hem d’adaptar a elles segons el que vulguem publicar per intentar conectar amb l’usuari. És per això que compartim amb tu alguns tips que t’ajudaran a utilitzar cada xarxa i a comunicar de manera més efectiva a través d’aquestes: 

 

  • Facebook: Com tots sabem, és la reina de les xarxes socials amb 2.800 milions d’usuaris i amb la custodia d’altres xarxes com ara Instagram i WhatsApp. Si el que t’interessa és promocionar-te a través d’aquesta plataforma, és important que enllaçis el teu lloc web amb el ‘’perfil d’empresa’’, això generarà certa confiança als teus clients. També és recomanable enllaçar la botiga en línia per què els usuaris puguin fer les seves compres de forma directe, fluïda i sobretot, segura. Per altra banda, és important l’ús de Facebook Messenger per contestar de manera immediata als clients. Si creus que no tens temps per contestar-los a tots, pots utilitzar el servei ‘’Chatbot’’ que et farà d’assistent i atendrà de manera automàtica als clients. Això t’ajudarà a no perdre’ls i fidelitzar-los.

 

  • YouTube: Si en parlem de vídeos, la millor plataforma, sense dubte, és YouTube. És un lloc perfecte per donar-se a conèixer i per tant, és recomanable incloure els enllaços dels teus vídeos a la pàgina web de l’empresa o a altres xarxes socials que tinguis. 

  • Instagram: És la xarxa per excel·lència, és imprescindible per tots els que vulguin promocionar-se i incrementar les seves vendes ja que és ideal per publicar fotos i vídeos amb text. La clau está en conseguir l’originalitat a través de les eines que aquesta plataforma ofereix com ara històries, destacats, directes…i captar l’atenció dels usuaris. També podras enllaçar articles, webs i productes a les teves publicacions i a la biografia del teu perfil, així com l’enllaç directe al teu negoci.

  • WhatsApp: Si pensem en missatgeria instantània, el primer que ens ve al cap és WhatsApp ja que se situa en una de les aplicacions més importants del planeta. És possible que pensis que no és una bona eina per vendre i promocionar-se, però deixa’m dir-te que podries estar molt equivocat/da. Amb la versió ‘’WhatsApp Business’’, tens un major control sobre la informació que mostres al teu perfil i ofereix moltes possibilitats per donar a conèixer productes i serveis. És important que aprofitis aquesta plataforma per crear una base de dades i a partir d’aquí, compartir amb ells les teves xarxes socials, nous productes i inclús descomptes. Un consell!, podries aplicar un descompte a cada persona que obri, contesti i comparteixi el teu missatge i d’aquesta manera serà un incentiu per el client i un major engagement per tu, un ‘’win to win’’ en tota regla.

  • Twitter: Aquesta xarxa es defineix com ‘’la xarxa del coneixement’’ vinculada al teu negoci i/o professió. Avui en dia ha fet un gir de 360º, ja que molts usuaris l’utilitzen per relacionar-se amb amics, quan el seu objectiu és més aviat generar networking i intercanviar idees. És millor ser positiu en els tweets i mantenir una línia de missatge que aporti una visió optimista sobre els temes que abordes. No entris en cap ‘’drap brut’’ i el més important, genera contingut interessant per al teus seguidors, pregunta’t què pots aportar del teu coneixement a la resta de gent i fes-ho!

 

Esperem que aquests tips t’hagin servit d’ajuda i et converteixis en un gran expert en xarxes socials per elevar el teu negoci el més alt que puguis.