Els emprenedors que es troben a la fase més inicial del seu projecte plantegen comunament un dubte: comprar una empresa en funcionament i pagar un traspàs o bé començar de zero?

La veritat és que no podem dir quina opció és millor, ni quina presenta millors resultats, només podem informar dels avantatges i els desavantatges.

Comprar una altra empresa del mateix sector en iniciar una nova activitat pot proporcionar una sèrie d’avantatges significatius, entre els quals s’inclouen:

  1. Base de Clients Establida: En adquirir una empresa existent, també adquireixes la base de clients establerta. Això et proporciona un flux d’ingressos des del principi, en lloc de començar des de zero i haver de construir una base de clients.
  2. Marca reconeguda: L’empresa que compres probablement ja tingui una marca establerta al mercat, o almenys cert recorregut. Això pot estalviar-te temps i recursos que altrament hauries d’invertir en la construcció de reconeixement de marca i reputació.
  3. Infraestructura i Recursos: En comprar una empresa existent, també obtens la seva infraestructura, equips i altres recursos necessaris per operar. Això et pot estalviar el cost i la molèstia d’haver d’adquirir aquests elements per separat.
  4. Coneixement del Mercat: L’empresa que compres ja té experiència al mercat on operen. Això vol dir que ja tenen coneixements sobre el sector, els clients, els proveïdors i altres aspectes clau que poden ser valuosos per a la teva nova activitat.
  5. Xarxa de Proveïdors i Aliats: En adquirir una empresa existent, també heretes la seva xarxa de proveïdors, aliats comercials i contactes importants a la indústria. Això pot facilitar l’entrada al mercat i establir relacions comercials clau.
  6. Potencial de Sinergies: En combinar la nova activitat amb l’empresa existent, hi pot haver oportunitats per aprofitar sinergies entre ambdues operacions. Això podria resultar en eficiències operatives, la reducció de costos o la creació de noves oportunitats d’ingressos.
  7. Personal Capacitat: L’empresa que compres probablement ja tingui empleats capacitats i amb experiència al sector. Això pot ser essencial en començar una nova activitat, ja que no hauràs de contractar i capacitar un nou equip des de zero.
  8. Major Credibilitat i Estabilitat: En adquirir una empresa existent, també adquireixes el seu historial d’operacions i la seva reputació al mercat. Això pot proporcionar més credibilitat i estabilitat a la teva nova activitat des del principi.

En resum, comprar una altra empresa del mateix sector en iniciar una nova activitat pot brindar-te un avantatge significatiu en proporcionar-te una base establerta sobre la qual construir i créixer el teu nou negoci. No obstant això, és important fer una anàlisi exhaustiva per assegurar-te que estàs adquirint una empresa que s’alineï amb els teus objectius i valors, i que tingui un sòlid potencial de creixement i rendibilitat.

Si vostè està valorant l’opció de comprar una empresa en funcionament, us podem acompanyar en el camí, proporcionant els nostres més de 40 anys d’experiència.

Joan Carles Roig
Ceo – Economista

Thaïs Amor
Fiscal/Comptable -Direcció Estratègica