Com treure partit a Google?

 

Google té molts recursos, no sóc molt fan de fer pregó de les prestacions dels grans gegants tecnològics però en aquest cas faré una excepció perquè és molt útil pels empresaris. 

 

Quan un client ve i em diu: Thaïs, que puc fer per millorar? Què puc fer per ser diferent? Quins productes creus que agradarien? Com puc saber si els meus clients estan satisfets? 

 

El primer que els hi dic és: has mirat què diuen els clients de tu a internet? Quines opinions tenen o què expliquen de tu? 

 

És una pena, que les ressenyes de Google passin desapercebudes pels empresaris, doncs qui millor que el teu client per valorar que tens de bo i que pots fer per millorar. 

 

A les ressenyes de Google els clients deixen opinions molt correctes, una font increïble per veure quins aspectes cal fer d’una altra manera i quins s’han de potenciar per treure encara més profit de l’activitat que es fa. 

 

Per això us posaré un exemple, analitzarem el que diuen i farem un DAFO. 

 

OPINIÓ 1

”Carrer comercial. Compta amb un ambient molt còmode ideal per esmorzar o berenar. El servei és atent i molt amable i la relació qualitat – preu és bona, amb una oferta d’entrepans i brioixeria molt variada. En el meu cas hi vaig anar a esmorzar i tothom va quedar content amb les pastes i els entrepans servits, tot i que mes d’un got i algun plat estaven bruts. Neteja a millorar, correcte per la resta. S’hi pot anar.”

OPINIÓ 2

”Pizzes boníssimes a molt bon preu. Per 7 euros pizzes grans d’un ingredient amb beguda inclosa, 1€ per ingredient addicional. 1 sol lavabo unisex, sense paper higiènic ni sabó. Les cadires les més incòmodes en les que m’he assegut en anys.”

OPINIÓ 3

”Bon menú diari. Les pizzes són grans i variades. A més molt assortiment en pastisseria. Tenen molt diaris de premsa.”

OPINIÓ 4

”Fan pizzes boníssimes, caseres i barates! i les pots encomanar per endur!.”

 

Com veureu hi ha opinions bones i no tan bones, i és una font molt atractiva perquè l’empresari reflexiona sobre el seu negoci. Cal estudiar què es fa malament per poder-ho solucionar, potenciar el que sí es fa bé i llegir entre línies les idees que van deixant els usuaris. 

Anem a construir un DAFO senzill amb les idees que podem trobar gràcies a les ressenyes de Google que deixen els consumidors. 

 

DEBILITATS AMENACES
 • Neteja
 • Servei de lavabo
 • Mobiliari incòmode
 • Altres Establiments amb millors condicions higièniques 
 • Mobiliari més còmode
FORTALESES OPORTUNITATS
 • Bona ubicació
 • Servei amable i atent
 • Gran oferta de brioixeria i entrepans
 • Pizzes boníssimes
 • Bons preus
 • Amplia oferta de premsa
 • Potenciar les pizzes: promos, dia de la pizza, etc
 • Difusió de la brioixeria per captar més clients
 • Propostes aniversaris, esmorzars empresa, etc. 

 

Com podeu veure el DAFO només l’he fet amb la informació de les opinions dels clients a les ressenyes de Google, podem aprofundir i analitzar encara més els aspectes a millorar, i sobretot les oportunitats que ofereix el mercat, que son moltes. 

 

Per no allargar-nos més ho deixem aquí, busqueu en primer lloc les opinions que teniu sobre vosaltres, llegiu-les amb atenció i no en descarteu cap. Feu-vos una llista, de les opinions bones i de les dolentes. En segon lloc i en la mesura del que sigui possible, busqueu alternatives o solucions per poder millorar els aspectes més negatius. En tercer lloc, potencieu el que feu bé i per últim, analitzeu bé la pluja d’idees que us donen les ressenyes. 

 

Per exemple, imagineu-vos que sou una cafeteria i algú us escriu opinions com les que hem posat abans i acaba amb una frase tipus: estaria bé que tinguessin una petita zona infantil o uns quants jocs per la canalla. 

 

Aquí hi teniu una oportunitat en tota regla, el cost d’adquirir uns jocs de taula no és molt elevat, per tant, estudieu que us pot comportar posar en pràctica aquesta proposta i sobretot, analitzeu els resultats que n’obteniu. 

 

Endavant! 

 

Thaïs Amor

Marketing – Fiscal i comptable