LLOGUER EN TEMPS DE COVID 19

Solucions davant la dificultat d’afrontar el pagament dels lloguers

 

PROBLEMÀTICA ACTUAL

Actualment la societat està passant per un escenari que ningú hagués pogut pronosticar, com és una pandèmia que ens afecta a nivell mundial, i que ha comportat o ha agreujat la ja existent crisi social, laboral i econòmica preexistent.

Tots aquests esdeveniments, comporten dificultats per part de la població per a tirar endavant la seva vida com venien fent-ho fins ara.

Un dels àmbits que més retòrica ha generat i sobre el qual han sorgit més dubtes aquests dies és l’arrendament, ja sigui d’habitatge o de local de negoci. La població ha deixat de rebre ingressos, fet al que s’han sumat situacions de cessament d’activitat empresarial, acomiadaments, ERTEs i a la incertesa de si et podràs reincorporar al teu anterior lloc treball. Tot això comporta una dificultat a l’hora de prendre decisions respecte l’habitatge que es té arrendat o a la continuïtat de la teva empresa.

 

COM POTS SOLUCIONAR-HO?

Com a professionals del sector immobiliari, el primer que recomanem és posar-te en contacte amb el propietari per explicar-li quina és la situació econòmica per la qual s’està passant, buscant arribar a un acord pacífic que convenci a ambdues parts.

L’intent d’arribar a aquest acord és important, ja que si l’arrendatari decideix unilateralment deixar de pagar el lloguer, o rescindir el contracte abans de la seva finalització, el propietari podria iniciar accions legals. Això comportaria a l’arrendatari una situació encara pitjor, i al propietari li suposaria un procediment judicial que de segur voldrà evitar.

Per tant, és molt important l’intent de pactar unes condicions beneficioses per a ambdues parts, tenint clar que en algunes ocasions és millor una rebaixa en el lloguer que la pèrdua econòmica que podria suposar que els arrendataris deixin l’immoble o local afectat.

 

A Roig & Roig Economistes – Advocats – Auditors, posem a la seva disposició el nostre equip de professionals en l’àmbit jurídic i el sector immobiliari per analitzar el cas i trobar la solució que més s’adapti a les seves necessitats.

 

Carles Roig Pol

Agent de la Propietat Immobiliaria