Són moltes les empreses que han tancat les seves portes arrel d’aquesta crisi econòmica i d’altres que lluiten per sobreviure. Aquesta situació angoixa els empresaris, que dia rere dia treballen per mantenir els seus negocis. Cal reflexionar sobre la feina feta i preguntar-se si està enfocada en la direcció correcta, ja que molts creuen que tot i fer moltes coses pel seu negoci no aconsegueixen els objectius.  Això provoca el desgast i el patiment dels empresaris que veuen com els seus comerços trontollen, per no haver dut a terme una direcció estratègica basada en l’ordre i la planificació.

Els directius han hagut d’exprimir el seu cervell per conservar els clients, però també per captar-ne de nous. En un mercat tant global i competitiu com l’actual, cal a més a més de ser un bon professional, ser un bon estratega. Això significa veure l’oportunitat de negoci abans que ningú, descobrir nous productes o serveis que oferir i, en definitiva, destacar entre tots els competidors.

Sovint tractem amb empreses que prenen decisions que no funcionen, no n’hi ha prou en abaixar els preus, publicar a xarxes socials, posar un aparador vistós, rebaixar dramàticament el sou dels treballadors o acomiadar-los, ni tampoc en apagar els llums de la nostra empresa. El més important és trobar la manera d’incrementar les vendes i controlar les despeses. Aquest ha de ser el veritable objectiu i en aquesta direcció s’ha de treballar. Els clients s’han d’anar a buscar aquí o a fora.

Realment,no és difícil. Només cal fixar-se en l’essència de cada empresa i potenciar-la en tots els sentits, a l’hora que cal identificar les debilitats existents i corregir-les, i sobretot, aprofitar les oportunitats que el mercat ofereix. Definir una direcció estratègica és indispensable per continuar i aconseguir l’èxit empresarial.

Tal com deia l’Albert Einstein: “no podem obtenir resultats diferents si sempre fem el mateix”.

 

Thaïs Amor

Direcció Estratègica a Roig i Roig

@ROIGIROIG