Open/Close Menu Economistes - Advocats - Auditors Lleida
Registrar una marca. hombre de negocios señalando unos números con un bolígrafo encima de una mesa.

REGISTRAR UNA MARCA

Nocions bàsiques abans de registrar una marca

 

Si tens una nova idea, si vols crear un nou producte o vols iniciar un nou projecte comercial, hauries da valorar la importància de registrar la teva marca.  El registre de la teva marca t’atorgarà la seva propietat, i el dret de vendre-la, arrendar-la, cedir-la o decidir com, quan i per qui és utilitzada.

Des de fa temps Roig & Roig amb col·laboració amb el prestigiós despatx Sugrañes de Barcelona, especialistes en la propietat industrial hem recollit les preguntes més freqüents pel que fa a l’etapa més inicial del registre d’una marca.

 

Així doncs, què és, i per a que serveix registrar una marca?

La marca és un signe distintiu que confereix al seu titular el dret exclusiu d’utilitzar-lo en el trànsit econòmic, així com també impedir a tercers puguin fer servir signes distintius idèntics  o similars aplicats a productes o serveis idèntics o similars.

 

És obligatòria la inscripció d´una marca?

No és obligatori, però és l’única via per obtenir un dret en exclusiva sobre la marca, i impedir que qualsevol s’avanci i es beneficiï de la mateixa. Per tant, és molt aconsellable registrar la marca del seu negoci.

Per tant, no és un tràmit que s’hagi de dur a terme abans de vendre un producte o servei, però si que és la forma de protegir-lo de possibles plagis o futurs problemes legals, i el més important, et dona la potestat de defensar-te legalment davant de qualsevol tercer que l’hagi utilitzat sense el teu permís.

 

Què es pot registrar com a marca?

Paraules i combinacions de paraules; imatges, figures, símbols i dibuixos; lletres, xifres i les seves combinacions; formes tridimensionals; sons; qualsevol combinació dels anteriors.

 

On  es registra?

 A Espanya, les marques es registren  únicament a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM).

El més important abans de començar qualsevol tràmit és  consultar si algun altre competidor ha registrat una marca igual o similar, així com també consultar si la marca és registrable i no infringeix cap dret.

 

Quant dura la protecció del registre d´una marca?

És indefinida, però cal renovar-la cada 10 anys.

 

 

Per tramitar el registre d’una marca, és important acompanyar-te de professionals que puguin indicar-te com fer-ho per a que no et generi un cost molt alt i cobreixi tots els àmbits als que ha d’afectar la teva marca.

A Roig & Roig podem ajudar-te en el teu nou projecte, posa’t en contacte amb nosaltres al 973 270 670  o a fiscal@roigiroig.com

 

Roser Cases Salud

Advocada

amb col·laboració amb Sugrañes Advocats

Write a comment:

*

Your email address will not be published.