REGISTRAR UNA MARCA

Nocions bàsiques abans de registrar una marca

 

Si tens una nova idea, si vols crear un nou producte o vols iniciar un nou projecte comercial, hauries da valorar la importància de registrar la teva marca.  El registre de la teva marca t’atorgarà la seva propietat, i el dret de vendre-la, arrendar-la, cedir-la o decidir com, quan i per qui és utilitzada.

Des de fa temps Roig & Roig amb col·laboració amb el prestigiós despatx Sugrañes de Barcelona, especialistes en la propietat industrial hem recollit les preguntes més freqüents pel que fa a l’etapa més inicial del registre d’una marca.

 

Així doncs, què és, i per a que serveix registrar una marca?

La marca és un signe distintiu que confereix al seu titular el dret exclusiu d’utilitzar-lo en el trànsit econòmic, així com també impedir a tercers puguin fer servir signes distintius idèntics  o similars aplicats a productes o serveis idèntics o similars.

 

És obligatòria la inscripció d´una marca?

No és obligatori, però és l’única via per obtenir un dret en exclusiva sobre la marca, i impedir que qualsevol s’avanci i es beneficiï de la mateixa. Per tant, és molt aconsellable registrar la marca del seu negoci.

Per tant, no és un tràmit que s’hagi de dur a terme abans de vendre un producte o servei, però si que és la forma de protegir-lo de possibles plagis o futurs problemes legals, i el més important, et dona la potestat de defensar-te legalment davant de qualsevol tercer que l’hagi utilitzat sense el teu permís.

 

Què es pot registrar com a marca?

Paraules i combinacions de paraules; imatges, figures, símbols i dibuixos; lletres, xifres i les seves combinacions; formes tridimensionals; sons; qualsevol combinació dels anteriors.

 

On  es registra?

 A Espanya, les marques es registren  únicament a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM).

El més important abans de començar qualsevol tràmit és  consultar si algun altre competidor ha registrat una marca igual o similar, així com també consultar si la marca és registrable i no infringeix cap dret.

 

Quant dura la protecció del registre d´una marca?

És indefinida, però cal renovar-la cada 10 anys.

 

 

Per tramitar el registre d’una marca, és important acompanyar-te de professionals que puguin indicar-te com fer-ho per a que no et generi un cost molt alt i cobreixi tots els àmbits als que ha d’afectar la teva marca.

A Roig & Roig podem ajudar-te en el teu nou projecte, posa’t en contacte amb nosaltres al 973 270 670  o a fiscal@roigiroig.com

 

Roser Cases Salud

Advocada

amb col·laboració amb Sugrañes Advocats