CORONAVIRUS: Hisenda amplia els terminis dels procediments tributaris

 

Entre les mesures econòmiques aprovades pel RDL 8/2020, per a pal·liar l’efecte de la crisi del coronavirus, es preveu l’ampliació dels terminis dels procediments tributaris, fins al 30 d’abril de 2020.

L’Agència Tributària (AEAT) dona així solució als procediments tributaris, com ara inspeccions, comprovacions, requeriments d’informació, recursos o reclamacions. Ara bé, s’exclouen les autoliquidacions, que impliquen l’ingrés d’impostos.

En aquest sentit, s’apropen la declaració mensual de l’IVA (el 30 de març), el model 720 de declaració de béns a l’estranger (el 31 de març), la declaració de l’IVA del primer trimestre (el 20 d’abril), el primer termini de pagaments fraccionats de l’Impost sobre Societats d’abril i la campanya de la Renda. Així, la Campanya de la Renda de 2019, començarà l’1 d’abril.

D’altra banda, PYMES i autònoms poden sol·licitar ajornaments en el pagament d’impostos de fins a 30.000 euros durant 6 mesos, amb un període de carència de 3 mesos. El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 30 de maig. Així, una PYME que hagi d’ingressar l’IVA el proper 20 d’abril, si sol·licita ajornament no pagarà res fins el 20 de juliol i fins al 20 de gener tindrà un ajornament amb interessos de demora.

Pots consultar aquí les preguntes més freqüents sobre el Reial Decret-llei 8/2020 en l’àmbit tributari.

Si tens qualsevol dubte, no dubtis a consultar-nos al 973 270 670 o a fiscal@roigiroig.com

 

Departament Fiscal

Roig & Roig Economistes – Advocats – Auditors