“Increment de la cotització dels treballadors autònoms”

 

 

Els autònoms veuran com a partir del mes de juliol, la seva quota d’autònom serà una més elevada. Després de l’aprovació de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2017 en el Congrés,  i ratificada pel Senat el 26 de juny de 2017, a l’espera de la seva publicació en el BOE, s’incrementarà en un 3% les bases de cotització de treballadors autònoms a partir de l’1 de juliol.

 

Aquest augment suposarà:

 

  • Que els treballadors autònoms  per compte propi que cotitzen per la base mínima hauran de cotitzar 8 euros més al mes, és a dir,  96 euros més a l’any, ja que augmenta de 893,10 a 919,80 euros mensuals. De tal forma que, el treballador autònom passarà a abonar una quota mensual de 275 euros i si opta per totes les cobertures amb cessament d’activitat inclòs, haurà d’abonar una quota de 291 euros mensuals.

 

  • Que els treballadors que tinguin 47 anys en endavant i que cotitzin per bases màximes s’incrementin en el mateix percentatge que la base mínima.

 

L’augment no afectarà a:

 

  • La base màxima establerta per a la resta dels treballadors per compte propi, que es manté en la mateixa quantitat que la del règim general.

 

  • La base mínima per als autònoms societaris, que ja es va incrementar l’1 de gener en el mateix percentatge del SMI –un 8%- i ara es manté.

 

 

Per qualsevol  dubte sobre aquesta novetat, preguem que contactin amb el nostre departament laboral:  laboral@roigiroig.com

 

 

Cristina Bordalba

Departament Laboral