Una escissió és un procés legal que consisteix en la divisió d’una societat en més d’una o dues societats, separant-ne els actius, els passius i el capital social.
Les tipologies d’escissions més comunes són:
Escissió total: consisteix en la divisió d’una societat en dos blocs o més, on la societat que s’escindeix desapareix i els diferents blocs en què se n’ha dividit el patrimoni s’aporten a dues o més societats anomenades beneficiàries.
Escissió parcial: traspàs en bloc del patrimoni d’una societat, a una o diverses societats de nova creació o ja existents, rebent els socis de la societat que s’escindeix un nombre d’accions, participacions proporcionals a la participació respectiva en la societat que s’escindeix i reduint aquesta el capital social en la quantia necessària.
Segregació: consisteix en el traspàs en bloc per successió universal d’una o diverses parts del patrimoni d’una societat, cadascuna de les quals formi una unitat econòmica, a una o diverses societats, rebent a canvi la societat segregada accions, participacions o quotes de les societats beneficiàries.
Cal redactar un projecte comú d’escissió entre les societats participants, i dipositar-lo al Registre Mercantil i realitzar la corresponent publicació al diari de major circulació de la província. En aquest document s’ha d’incloure informació rellevant com les dades identificadores i registrals de les societats participants, els estatuts de la nova societat resultant de l’escissió, els efectes i les conseqüències generades per l’escissió, informació sobre la valoració del patrimoni de les societats, així com, la data en què l’escissió tindrà efectes comptables.
Si voleu valorar una escissió a la vostra empresa, no dubteu a contactar amb el nostre equip d’experts.
Joan Carles Roig
Economista
Deixeu un comentari