Possibilitats. Oportunitats. Business. Localització. Èxit. Sinergia.

 

Fa temps que penso que els pobles cada vegada ofereixen més oportunitats. Gent que vol que vagis a facilitar-li la vida. Així de simple. A més, viure en un poble sembla que va guanyant adeptes, gràcies als alts preus de les grans ciutats i la Covid.

 

De sobte, viure en un poble, té molts atractius.

 

Vivim amb presses i amb poc temps, ho volem tot centralitzat, moure’ns el menys possible i tenir-ho tot en un lloc, és per això que grans magatzems o plataformes digitals tenen molt èxit, perquè en un únic establiment o en un sol clic tens el que vols al teu abast.

 

Per això vull fer una reflexió sobre les oportunitats que pot oferir un poble, vaig a parlar-vos i posar-vos exemples del que passa en les petites metròpolis. Visc en una d’elles i cada dia veig oportunitats de negoci desaprofitades, per tant, us parlo d’experiències reals. Amb el pas el temps els pobles s’han anat descentralitzant, pel que fa a serveis i botigues em refereixo, cap a pobles o ciutats molt més grans. Com a molt trobarem la carnisseria o botiga per a tot i la fleca, poc més, hi ha pobles que ni això. No obstant això, cada dia que passa hi ha més gent gran (que no pot desplaçar-se), famílies que no tenen temps d’anar d’aquí cap allà per comprar certes coses o serveis, per la qual cosa, em sembla una gran oportunitat.

 

Vaig a parlar-vos de dues situacions que passen al meu poble,  vosaltres mateixos podeu extreure les conclusions ràpidament.

 

Classes d’anglès: tenim dues solucions: una, anar al poble o ciutat més proper; dos: t’uneixes amb altres famílies i contractes un profe per 5/6 nens. Però costa tantíssim trobar-ne un! Sembla increïble.

 

Com sabeu, les classes d’anglès estan cada cop més sol·licitades, fins i tot en certs llocs, les acadèmies que hi ha estan saturades.

 

Ets professor d’anglès? Què pot costar una bustiada amb la teva informació i l’oferta de les teves classes?

 

Fem càlculs: al nostre poble hi ha uns 1.300 habitants, però no podeu descartar a ningú perquè no sabeu qui viu a cada casa i quines necessitats té, per tant, imagineu que feu una bustiada d’una pàgina completa dina A4 (reduïu el preu si feu mitja pàgina o menys). Imprimir cada pàgina pot costar uns 2 cèntims (blanc i negre), per tant, 0,02 x 1.300 = 26 €. Afegiu un parell d’hores o tres per repartir. O pots contractar-lo, si no no ho voleu fer vosaltres mateixos. Se m’acudeixen moltes formes d’arribar als nens … i als seus pares i mares. De vegades també només cal tirar de contactes.  O millor encara, connectes amb l’ajuntament,  envies un email (tots els ajuntaments tenen web) i demanes que et publiquin un Ebando amb la teva oferta. Més fàcil impossible.

 

A l’escola del poble són 100 nens aproximadament, imagineu que només responen el 10%, que és el panorama més pessimista, amb la qual cosa ens quedem amb 10 nens. Escenifico els escenaris més pessimistes amb els preus més baixos. Vosaltres mateixos calculeu si el preu és major o si el nombre de persones que us contesten és més gran. 10 nens a 10 € per classe setmanal, són 400 € mensuals. Podeu buscar més pobles. Feu els càlculs.

 

Faig un incís i vull aclarir que tot això fent-ho correctament, sent empresaris, declarant els vostres impostos i altres obligacions que corresponguin a l’activitat que desenvolupeu, per res estic parlant d’economia submergida. Només parlo de recerca d’oportunitats per explotar les vostres possibilitats i el vostre talent com a empresaris. Que quedi clar.

 

Dit això, com l’anglès podem trobar diverses activitats, hi ha famílies que no volen / poden moure.

 

La podòloga dels meus avis cada mes ve a casa, triga dues hores, una per a cada un, i cobra 37 €. 37 x 2 = 74. Podeu donar-vos a conèixer i centrar per cada poble diverses visites en un dia.

 

No vull allargar-me més, crec que si heu llegit fins aquí podeu entendre la idea d’aquest post.

 

No m’agrada veure la gent queixar-se, perquè no tenen clients. Als clients cal sortir a buscar-los i oferir-los el que ells ni tan sols saben que poden necessitar. El mercat ofereix moltes oportunitats, però hi ha empresaris que pensen que els clients venen sols o que és millor copiar a la competència i fer el mateix. Crec, és un greu i gran error. No cal ser molt sofisticat, només intentar-ho, perquè amb els exemples que us he explicat de les classes d’anglès i la podòloga, en el pitjor dels casos si surt malament, com a molt haureu perdut 30 €.

 

Però, i si surt bé?

 

Fins la propera!

 

Thaïs Amor