35 anys al teu servei

Roig & Roig és un despatx multidisciplinar amb més de 35 anys d’experiència, fundat a Lleida l’any 1985 per Xavier Roig Cubino i Joan Carles Roig Cubino, economistes. L’any 1993 s’incorpora Alejandro Roig Cubino, advocat i llicenciat en ciències del treball i de la Seguretat Social. Actualment, el nostre equip el completen economistes, advocats, auditors, llicenciats en administració i direcció d’empreses, experts en relacions laborals, agents de la propietat immobiliària i agents d’assegurances, la nostra missió és oferir un assessorament integral a particulars i empreses, així com a organismes i institucions públiques.

Compartim una mateixa visió de l’exercici professional i uns valors corporatius basats en el compromís d’oferir un tracte personalitzat, establint relacions de confiança amb els nostres clients i clientes, a través del diàleg, la disponibilitat, el treball en equip i l’ètica professional.

El nostre treball ha estat reconegut amb el premi al projecte més innovador de despatxos professionals del Col·legi d’Economistes de Catalunya pel manual “Libro de seguridad de datos de carácter personal contenidos en soportes informáticos”, així com amb el premi Lo Canyeret d’articles jurídics de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

Roig i Roig va inciar-se en el món de l’assessorament comptable, fiscal i laboral als autònoms i les empreses fa més de 30 anys. El nostre equip esta format per economistes, auditors, llicenciats en empresarials i administració i direcció d’empreses, advocats i experts en relacions laborals, amb formació continuada i de qualitat per poder garantir al nostre client el millor servei.

El tracte personalitzat, l’ètica, la responsabilitat, juntament amb el treball en equip fan crèixer dia a dia la confiança dels nostres clients.

Tenim el compromís, dins de la responsabilitat social corporativa, de conciliar la vida laboral amb la vida familiar, de tots els components del nostre equip humà.

Establint relacions de máxima qualitat amb els nostres clients, a través del diàleg, la confiança, la disponibilitat, l’eficàcia, la credibilitat i l’eficiència al servei del client.