
Teletreball a l’Estiu
El teletreball a l’estiu pot presentar desafiaments addicionals a causa de les altes temperatures, les distraccions estacionals i la necessitat d’equilibrar el treball amb el lleure. Aquí teniu algunes pràctiques per mantenir la productivitat i el benestar durant el teletreball a l’estiu:
Estableix un horari de treball: Mantingues una rutina regular i estableix hores específiques per treballar. Això us ajudarà a mantenir la disciplina i a evitar la procrastinació.
El teletreball aporta punts a favor en la vida laboral d’una persona com seria una flexibilitat horària més gran, en contra ens topem que pot potenciar l’esgotament si no dones temps a la teva ment per descansar. Segons un estudi realitzat per Mental Health Foundation i LinkedIn, han pogut comprovar que de mitjana les persones estan treballant 28 hores addicionals al mes amb la feina remota. És temptador treballar més amb l’objectiu de millorar la teva progressió laboral i impressionar el/la teu/va cap, però això pot ser perjudicial per a la teva salut si es prolonga massa en el temps. Mantingues un horari de treball amb límits saludables i raonables.
Crea un espai de treball adequat:
-
- Dedica una àrea de casa teva exclusivament per a la feina. Assegureu-vos que sigui un espai tranquil, ben il·luminat i organitzat. Considereu la possibilitat d’utilitzar ventiladors o aire condicionat per mantenir-lo fresc.
- Dissenyar una àrea de treball amb filosofia “hygge“, per tenir més motivació. “Hygge” (benestar en noruec) és una filosofia nòrdica de vida basada a gaudir dels plaers més petits i senzills; com ara prendre’t un cafè molt bo, poder esmorzar mentre treballes, escoltar música, aixecar-te més tard o més d’hora.
- Si tens la zona de treball ordenada, el teu cervell també ho estarà. Tenir cura de l’ordre a la zona de treball per tenir una estructura harmoniosa.
No treballis amb el pijama: Arranca el dia preparat com si anessis a l’oficina. Així el cervell entendrà que hem començat a treballar. Anar amb roba per estar per casa o amb el pijama farà que no siguis tan productiu perquè el teu cervell pensarà que està en mode repòs.
Estableix límits i comunica les teves necessitats: Fes-li saber a la teva família, companys de casa i amics quan estàs treballant i quan necessites concentració. Estableix límits clars i comunica les teves necessitats per minimitzar les interrupcions.
Estigues fresc: Durant l’estiu, és important mantenir-se fresc per evitar la fatiga i l’esgotament. Utilitza roba lleugera i transpirable, beu prou aigua i, si és possible, ajusta la temperatura de l’ambient perquè sigui còmoda.
Estableix metes realistes: Defineix metes diàries o setmanals per mantenir l’enfocament i la motivació. Prioritza les teves tasques i estableix terminis realistes per evitar sentir-te aclaparat. Treballar per blocs o per tasques per a una major organització i no enfrontar-nos a la multitasca.
Limita les distraccions: Durant l’estiu, hi pot haver més distraccions externes, com activitats a l’aire lliure, reunions familiars o esdeveniments socials. Usa tècniques de gestió del temps, com la tècnica “Pomodoro” (treballar en intervals de 25 minuts, sense interrupció ni distraccions, i afegeix temps de descans de 5 minuts o 15 minuts), per mantenir-te enfocat a les teves tasques i minimitzar les interrupcions.
Mantingues una comunicació efectiva: Assegura’t de mantenir una comunicació clara i efectiva amb el teu equip de treball. Utilitza eines de col·laboració en línia, com ara correus electrònics, xats i videotrucades, per mantenir a tots informats i coordinats.
Gaudeix del temps lliure: Aprofita els beneficis del teletreball a l’estiu i gaudeix del teu temps lliure. Programa activitats a l’aire lliure, passa temps amb els teus éssers estimats i recàrrega energies per mantenir un equilibri saludable entre la feina i el lleure. Gestionar el teu benestar mental és igual d’important després del teu horari laboral. Desconnecta per complet, bloqueja les notificacions de la teva safata de correu o simplement de la plataforma que facis servir a la teva feina. Sempre fora de l’horari laboral per no enviar senyals erronis al teu cervell.
Recorda que cada persona és diferent, per tant, és rellevant adaptar aquestes pràctiques a les teves pròpies necessitats i circumstàncies.
I així acabem aquest article, esperem haver-hi set d’ajuda. Per a més informació truqueu-nos, escriviu-nos un email o un Whatsapp; T’escoltem!
25003, Lleida
973 27 06 70 / 625 30 30 44