Open/Close Menu Economistes - Advocats - Auditors Lleida

Protegeix el teu negoci

La ciberseguretat als negocis durant els mesos d’estiu

 

Amb l’arribada dels mesos d’estiu, moltes empreses experimenten canvis a les rutines i operacions. És un moment en què moltes persones prenen vacances i els horaris poden ser més flexibles. Tot i això, mentre els empleats gaudeixen d’un merescut descans, els ciberdelinqüents no es prenen vacances. Per aquesta raó, la ciberseguretat es torna encara més rellevant durant aquesta temporada. En aquest article destacarem algunes mesures clau que les empreses han de prendre per protegir-se i minimitzar aquests riscos millorant la ciberseguretat a l’estiu.

 

Primer cal revisar la política de seguretat informàtica. Comproveu que estigui actualitzada. Això implica el següent:

  • Disposar d’un pla de contingència davant de possibles incidents.
  • Executar còpies de seguretat periòdiques de les vostres dades.
  • Tenir antivirus i uns tallafocs eficaços.
  • Aplicar les actualitzacions i els sistemes de seguretat dels teus aparells i aplicacions.

 

També és important que conscienciïs els teus empleats sobre la importància de seguir unes bones pràctiques de seguretat informàtica, tant si treballen des de l’oficina com si ho fan des de casa o des de qualsevol altre lloc. Algunes d’aquestes pràctiques inclouen no obrir correus electrònics o fitxers adjunts que resultin sospitosos.

 

L’ús de dispositius personals: Durant les vacances, és habitual que els treballadors utilitzin els seus dispositius personals per accedir als sistemes de l’empresa, bé per revisar correus electrònics o treballar en projectes pendents. 

Assegureu-vos que aquests dispositius estan protegits adequadament. És convenient que aquests tinguin un sistema de xifratge, un bloqueig per codi o empremta dactilar, i una opció d’esborrament remot en cas de pèrdua o robatori.

 

És recomanable que utilitzeu una VPN (xarxa privada virtual) per establir connexions segures amb la vostra xarxa corporativa.

 

A través del phishing (correus electrònics fraudulents) els ciberdelinqüents simulen realitzar comunicacions legítimes per enganyar els usuaris i obtenir informació confidencial, com ara contrasenyes o dades bancàries. Si no esteu segurs de la informació que us demanen, feu unes trucades per verificar que és l’entitat/persona que diu ser. Actualment, s’estan trobant casos de ciberdelinqüents que es fan passar per empreses o proveïdors amb què treballa l’oficina en qüestió copiant la seva imatge de marca i la manera com es comuniquen amb aquesta.

En el mateix sentit, no fer servir contrasenyes febles o repetides és de gran rellevància. De la mateixa manera que les xarxes Wi-Fi poden ser molt perilloses si els empleats no són conscients de fer servir xarxes Wi-Fi segures en accedir a informació confidencial de l’empresa o evitar fer transferències o gestions sensibles estant connectat a xarxes Wi-Fi públiques.

 

El mètode de càrrega dels dispositius també és un punt de gran rellevància, ja que si càrregues els teus dispositius amb un cable d’USB aquest és capaç d’intercanviar informació, fes ús del cable de corrent normal.

Concloent, les organitzacions han d’assegurar-se que els seus empleats estiguin ben informats sobre les millors pràctiques de seguretat cibernètica, així doncs, deixa a l’oficina un fullet/cartell d’informació atractiu visualment, envia aquest també per correu electrònic i comenta les bones pràctiques sobre ciberseguretat a l’oficina perquè el puguin fer servir de forma correcta.

 

I així acabem aquest article, esperem haver-hi set d’ajuda. Per a més informació truqueu-nos, escriviu-nos un email o un Whatsapp; T’escoltem!

 

C/Lluís Companys 1, 8-1

25003, Lleida

973 27 06 70 / 625 30 30 44

www.roigiroig.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.