Fes que et valorin!

com ensenyar la feina diària que fas

 

Avui dia 27 d’abril del 2023, és el dia internacional del disseny gràfic, i com tal, un dels molts treballs que no es valoren o no s’acaben d’entendre. Així doncs, ens trobem amb treballar en Màrqueting, un altre incomprès en el món laboral. De manera que, com és un dia especial volem celebrar-lo amb aquest article, per a intentar ajudar a aquells que es veuen reflectits en aquest titular puguin rebre el reconeixement laboral que es mereixen. 

Ens adonem que el gran problema és que moltes de les hores invertides són camps de recerca, perquè sense informació ni indagar, no s’arriba en lloc. Tal és així, que molts dels clients no arriben a entendre que és el que t’estan pagant, per consegüent, aquí us deixem passos perquè tu i el client treballeu en sintonia:

 

  1. Escolta’l. Realitza una reunió amb el client nou. Escolta’l i valora si realment ets la persona que pugui dur a terme aquest projecte.
  2. Coneix-lo. No donis res per verídic, si el teu client et diu com és la seva competència directa, analitza aquesta i mira si realment ho és i si existeixen més. En altres paraules, fes un estudi de mercat complet, analitza com es mou el producte, la marca, els seus clients, etc. Estudia’l, interioritza’l i aconsegueix conèixer la marca millor que el propi client.
  3. Pla estratègic anual. Tingues sempre present que si treballem amb posicionament SEO de manera orgànica, és a dir, sense publicitat pagada. Per la qual cosa s’obtenen resultats a mitjà/llarg termini. Llavors, dóna especial rellevància a les eines que empraràs amb aquest determinat client i analitza el perquè d’una manera senzilla d’explicar així el client ho entengui.
  4. Si ets capaç de fer el treball, fes un document on es detalli cadascuna de les hores que invertiràs en aquest client i el preu de cadascuna d’elles. Marca el cost, no tinguis pudor, és necessari posar-ho.
  5. Quan la contractació s’executi, marca el temps, realitza un “timming“. Al client el que li interessa saber és en quant de temps aconseguirà resultats. Presenta-li en un informe/document, etc fàcil d’entendre.
  6. Presenta els resultats. Quan ja comencis a tenir resultats, fes un document on es vegi de manera clara i senzilla el que has obtingut fins ara. Només afegeix les dades importants, els que realment puguin interessar-li a una persona que no vol saber de màrqueting i tingui al cap vendre, fer-se conèixer, entre altres.
  7. Realitza una factura. Un pilar crucial és dur-la a terme el màxim detallat que es pugui, perquè el client acabi d’entendre com és el teu treball, la dificultat d’això i quant costa.

 

D’altra banda, trobem fonamental donar unes certes anotacions referent al funcionament intern de l’expert en màrqueting o disseny. Així doncs, són els següents:

 

  1. Tenir nosaltres mateixos un seguiment de les tasques: què estem fent de manera diària, què no estem fent, què falta. El Excel per a l’organització és la millor opció.
  2. Tenir en aquest mateix document un seguiment de quant temps estem dedicant a cada tasca. A més de que aquest document et servirà de justificació de la factura.
  3. Fes una carpeta de Drive conjunta amb el client, compartit. On en aquesta cada vegada que es realitzi alguna tasca s’adjunti. I així s’avanci amb el client conjuntament.
  4. Hi ha empreses que es troben bastant desestructurades, no permetis que t’arrosseguin també, no tinguis por de parlar de manera verídica, marca les vegades que sigui necessari el camí i les tasques que realitzes en la teva feina, en el cas que siguis freelance.
  5. Els virus són els enemics. Intenta tenir-ho tot en línia, mai es sap si pots arribar a tenir un virus o el disc dur s’espatlli; tots els “Nerds” digitals sabem que això pot ocórrer; per la qual cosa, presa totes les mesures necessàries, al final el millor és digitalitzar-ho al núvol perquè si es perdés tinguessis accés des d’un altre dispositiu sense perdre tot el treball.
  6. Gaudeix el procés, en el moment en el qual ja no estiguis gaudint del procés, amb el client o amb l’organització, és hora de canviar. Perquè aquesta frustració i desgana es veurà reflectida a la feina. Això no vol dir, que si comences un projecte s’acabi en la mesura que sigui possible o que si hi ha un producte que no et cridi l’atenció des d’un primer moment li donis una segona oportunitat perquè realment aquest et pot arribar a aportar valor sense saber-ho.

 

I així acabem aquest article, esperem haver set d’ajuda. Per a més informació truca’ns, escriu-nos un email o un Whatsapp; T’escoltem!

C/Lluís Companys 1, 8-1

25003, Lleida

973 27 06 70 / 625 30 30 44

www.roigiroig.com